nieuws

Grote Belt overbrugd

bouwbreed Premium

Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk lopend de afstand tussen de Deense eilanden Seeland en Funen te overbruggen. De Italiaanse aannemer Coinfra heeft namelijk de laatste, 62 meter lange ligger gemonteerd voor een van de aanbruggen van de Oostbrug over de oostelijke vaargeul van de Grote Belt. De pylonen van de Oostbrug waren reeds verbonden door een provisorische loopbrug, de zogenaamde catwalk.

De eerste ligger werd in januari 1995 geplaatst en daarna was ruim achttien maanden nodig om de vier kilometer overspanning van respectievelijk Halsskov en het eilandje Sprogoe naar de Oostbrug te completeren. De komende twee jaar heeft de aannemer nodig voor het voltooien van de 1624 meter lange hangbrug tussen de pylonen.

Reageer op dit artikel