nieuws

Gebouw 11 in Delft gaat tegen de vlakte

bouwbreed

De sloop van het bij station Delft gesitueerde Gebouw 11 kan gewoon doorgaan. Behandelend rechter J. van de Does van de Raad van State heeft gisteren geweigerd het sloopverbod af te geven.

De sloop is volgens de gemeente noodzakelijk om het Stationsplein te ke reconstrueren. Met deze ingreep zijn miljoenen guldens gemoeid. Omwonenden zijn tegen de sloop van het pand dat volgens hen als een geluidsscherm werkt en een monumentaal karakter zou hebben.

Een eerdere procedure bij de rechtbank werd door de omwonenden verloren. Ze spanden hoger beroep aan bij de Raad van State en vroegen tevens in een afzonderlijke spoedprocedure een sloopverbod voor de maanden dat het hoger beroep in behandeling is. Alvorens met de reconstructie kan worden aangevangen, zal de bodem moeten worden gesaneerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels