nieuws

Duitse recessie nekt rubber- en kunststof producent Helvoet

bouwbreed Premium

Afzetproblemen in Duitsland en Nederland hebben rubber- en kunststofproducent Helvoet in de problemen gebracht. Het bedrijf noteerde in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies van f. 480.000 tegenover een winst van f. 210.000 in dezelfde periode van 1995.

Het bedrijfsresultaat dook diep in de min op f. 320.000. In het eerste halfjaar van 1995 was er een positief bedrijfsresultaat van f. 945.000. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Vooral de omzet zakte sterk omlaag van f. 30 miljoen naar f. 25,7 miljoen. De achteruitgang trad vooral op in Duitsland en Nederland. De dip werd al zichtbaar in het vierde kwartaal van 1995. Ondanks een aanmerkelijke verlaging van de kosten ten opzichte van het eerste halfjaar 1995 kon de reductie de val van de omzet niet bijhouden.

“In het vierde kwartaal begon alle ellende. De afzet richting de Duitse vrachtwagenindustrie en aannemerswereld stokte en die trend zette zich helaas door,” zegt president-directeur P. Niessen, die niet somber is. Ondanks het voorzichtige optimisme van Niessen zal Helvoet dit jaar toch met een licht negatief resultaat afsluiten. Vorig jaar was het resultaat met een minus van f. 390.000 ook al negatief.

Reageer op dit artikel