nieuws

Donald Trump: hoog, hoger, hoogst

bouwbreed

De Amerikaanse poontwikkelaar Donald Trump wil in New York een kantoortoren bouwen van 140 verdiepingen. Met een hoogte van 546 meter, bijna tweemaal zo hoog als de Eiffeltoren, wordt het pand het hoogste gebouw ter wereld, zo heeft een woordvoerder van Trump laten weten.

Naast de toren komt een hal te staan en daarin zou de effectenbeurs van New York onderdak ke vinden. Eerder deze week werd bekend dat de beurs haar onderkomen op de hoek van Wall Street en Broad Street wil verlaten omdat dat te klein is geworden. Trump heeft de hal aan de beurs aangeboden en die heeft er wel oren naar.

Het hoogste gebouw ter wereld is nu nog het hoofdkantoor van de Maleisische oliemaatschappij Petronas. Het uit twee torens bestaande pand in Kuala Lumpur is 454 meter hoog. Shanghai bouwt aan een financieel centrum dat 460 meter hoog wordt en in 2001 klaar is.

Reageer op dit artikel