nieuws

Deltawet grote rivieren aangepast

bouwbreed

Minister Jorritsma gaat de lijst met knelpunten in de Deltawet grote rivieren aanpassen. De Lekdijk-west in Bergambacht wordt eraan toegevoegd en de knelpunten Roermond-Voorstad en Roermond-Roer worden samengevoegd tot het nieuwe knelpunt Roermond-Roer met een lengte van 7,7 kilometer.

De Lekdijk-west is in de jaren zeventig al op de vereiste gebracht. Vanwege de slappe veen- en kleilagen blijkt hij echter niet veilig genoeg. Het Hoogheemraadschap Krimpenerwaard verwacht over ruim een maand het concept-versterkingsplan gereed te hebben.

De knelpunten in Roermond hebben tot nu toe veel problemen opgeleverd. De provincie Limburg heeft zelfs een nieuwe oplossing voorgesteld. Door de samenvoeging wordt het mogelijk dat plan uit te voeren, waardoor de bescherming van Voorstad verbetert. De Raad van State is gevraagd een spoedadvies uit te brengen.

Reageer op dit artikel