nieuws

De Hoop bouwt eerste afkickdorp

bouwbreed

Het evangelisch opvangcentrum voor verslaafden De Hoop is aan de rand van Dordrecht begonnen met de bouw van een afkickdorp, het eerste in z’n soort in Nederland. ‘Het Dorp’, dat op een terrein van achttien hectare komt, zal f. 60 tot f. 65 miljoen kosten. Als het begin volgende eeuw klaar is, ke er 100 a 150 verslaafden worden behandeld.

“We wachten alleen nog op toestemming van het ministerie van Volksgezondheid. Dat duurt nu al bijna twee jaar, maar ik ga er vanuit dat het goed komt”, zegt alge meen directeur Teun Stortebeker.

Sinds De Hoop in 1991 door de rijksoverheid als psychiatrisch ziekenhuis werd d, ontvangt de instelling subsidie in het kader van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Maar met die rijkssteun is de bouw van het afkickdorp niet te bekostigen. De Hoop hoopt zo’n f. 25 miljoen van de benodigde f. 60 tot f. 65 miljoen via fondswerving binnen te krijgen. De rest zou dan uit subsidies moeten komen.

Reageer op dit artikel