nieuws

Computercursus nu met bouwkunde en wetgeving

bouwbreed

De bijscholingscursus ‘Computers in de Bouw’, gegeven door Kraan Bouwcomputing BV te Rotterdam, is uitgebreid met de onderdelen bouwkunde en bouwwetgeving. “Omdat de theorie vaak teveel is weggezakt”, aldus cursusleider C. van Noort.

De cursus is bedoeld voor werklozen en arbeidsongeschikten met werkervaring of een opleiding in de bouw. Dit jaar zijn in totaal 18 deelnemers begonnen aan de bijscholing. Hij wordt gehouden in samenwerking met verscheidene arbeidsbureaus, sociale diensten en Gemeenschappelijke Administratiekantoren (GAK). De cursus wordt gefinancierd door onder meer het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Voor het eerst is er ook een arbeidsongeschikte deelnemer via een verzekeringsmaatschappij bij de cursus terecht gekomen. De deelnemers komen uit de regio Leiden, Den Haag, Delft en Gouda. Ze hebben een opleiding en meestal ook werkervaring in de bouw. Hun beroepen varieren van ervaren timmerman tot pas afgestudeerd architect.

80 procent aan het werk

De opzet van de bijscholing is, de kennis en vaardigheden van de deelnemers niet verloren te laten gaan door langdurige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Het cursusprogramma is pittig. Er wordt vijf dagen in de week lesgegeven, gedurende zeveneneenhalve maand. Na afloop beschikken de deelnemers over theoretische en practische kennis op het gebied van computers, toepassingen voor Windows 95, calculeren, werkvoorbereiden, plannen, bouwkunde, bouwwetgeving en administratie van werken.

Bovendien krijgen zij een sollicitatietraining. “Er wordt geen garantie op werk gegeven, maar onze ervaring is dat 80 procent van de cursisten na afloop aan het werk komt”, aldus Van Noort. De cursus wordt afgerond met een stage van drieeneenhalve maand, bij een bedrijf in de bouwsector.

Bedrijven die een stageplaats ter beschikking willen stellen ke contact opnemen met M.J.M. van Delft van Kraan Bouwcomputing (telefoon 010 2866666).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels