nieuws

Bouwdivisie van Polynorm getroffen door vorstperiode

bouwbreed

De bouwdivisie van Polynorm heeft danig last gehad van het slechte weer aan het begin van dit jaar. De omzet daalde hierdoor over de eerste zes maanden met 15 procent. In combinatie met de achteruitgang bij Automotive is de totale groepswinst gedaald tot f. 6,5 miljoen ( f. 11,4 miljoen over eerste semester 1995) en de omzet bereikte een niveau van f. 266,2 miljoen ( f. 290,6 miljoen).

Polynorm Bouwprodukten kon in het tweede kwartaal de achterstand slechts gedeeltelijk goedmaken. “De directe exportomzet bleef op niveau. Het gevolg is een beduidende winstdaling.”

De Duitse kozijnenfabriek Ohmen heeft niet alleen last gehad van het klimaat, ook de bouwconjunctuur zat tegen. “Ondanks ingezette besparingsmaatregelen kon het resultaat niet worden gehandhaafd.”

De divisie Bouwprodukten van Polynorm verwacht in het tweede halfjaar de omzetachterstand verder terug te brengen. “Maar aan een vermindering van het jaarresultaat van deze divisie lijkt niet te ontkomen.”

Reageer op dit artikel