nieuws

Arbeidsbureaus bemiddelen in eerste halfjaar minder werkzoekenden

bouwbreed Premium

De arbeidsbureaus hebben in het eerste halfjaar van 1996 ruim 96.700 werkzoekenden aan werk geholpen. Daarvan waren er 79.400 werkloos (82%). Het totaalresultaat ligt 2% lager dan in de eerste zes maanden van 1995, dat volgens de Arbeidsvoorziening een topjaar genoemd mag worden.

Ruim 28.900 langdurig werklozen vonden het afgelopen halfjaar werk, net als 9800 personen uit etnische groepen, zo’n 32.000 vrouwen en 40.900 jongeren. Bij langdurig werklozen liggen deze resultaten 4% lager dan in dezelfde periode vorig jaar, bij minderheden 6%, bij jongeren 5% en bij vrouwen 4%.

De directie van Arbeidsvoorziening had de vermindering van de resultaten verwacht, omdat dit jaar aanzienlijk minder geld beschikbaar is. Bovendien zijn de contracten met bedrijfsverenigingen en gemeenten, voor het bemiddelbaar maken en bemiddelen van moeilijk plaatsbare werklozen, vertraagd tot stand gekomen.

Reageer op dit artikel