nieuws

Aegon verlaagt hypotheekrente

bouwbreed

Verzekeringsmaatschappij Aegon verlaagt haar hypotheekrente met 0,2 procentpunt. De verlaging geldt voor alle hypotheekvormen. Eerder deze maand besloot het kleinere Delta Lloyd al tot een verlaging op basis van de verwachting dat de lange rente nog een kwart procentpunt naar beneden kon.

De rente voor een levenhypotheek met een rentevaste periode van vijf jaar komt bij Aegon uit op 5,9%. “Wij denken dat er voldoende ruimte is”, zegt directeur M. Scholtens van Aegon Hypotheken. “In februari waren we een van de eersten die verhoogden. Dan moet je andersom ook voorop lopen.”

De meeste hypotheekverleners verhoogden hun tarieven in februari en maart, na een lange periode van verlagingen. In juli stelden het ABP en de Generali hun tarieven naar boven bij, maar andere aanbieders volgden die verhoging niet.

Aegon verwacht dat concurrenten in navolging van Aegon nu wel hun tarieven zullen verlagen.

Reageer op dit artikel