nieuws

Zestig procent meer kunststof in de bouw

bouwbreed Premium

In West-Europa zal de vraag naar kunststoffen in de bouw stijgen tot 8 miljoen ton in 2010. Dat is zestig procent meer dan in 1992, toen het verbruik nog 5,1 miljoen ton bedroeg. Dat verwacht tenminste de vereniging van Europese kunststofproducenten, de APME, die een onderzoek heeft verricht naar het kunststofverbruik en terugwinning van kunststoffen in de bouw.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de bouwsector de laatste 25 jaar na de verpakkingsindustrie de tweede verbruiker van kunststoffen is geworden met toepassingen in onder meer pijpleidingen, buizen, isolatie, vloerbedekking, kozijnen en bekabeling.

APME wil door het onderzoek vaststellen welke eisen in de toekomst worden gesteld aan het kunststofafvalbeheer. Volgens de kunststofproducenten bestaat minder dan een half procent van het afval in de bouw uit kunststof.

Reageer op dit artikel