nieuws

Wilps bouwbedrijf vecht dwangsom aan

bouwbreed

Bouwbedrijf BAM Woningbouw uit Deventer heeft vrijdag bij de Raad van State in Den Haag de door de gemeente Voorst opgelegde dwangsom voor de vestiging aan de Rijksstraatweg in Wilp aangevochten.

De gemeente vindt dat de opslag van stalen steigers in de open lucht, het gebruik van een vorkheftruck en hogedrukreinigers en het aanvoeren van materieel met grote vrachtwagens volgens de vergunning niet zijn toegestaan. BAM zegt sinds de aanschrijving een geluidsarme vorkheftruck te hebben aangeschaft en nauwelijks meer de hogedrukspuit te hanteren.

De andere beperkingen die de gemeente door middel van de dwangsom stelt, noemt BAM onuitvoerbaar en zullen onvermijdelijk leiden tot sluiting van het bedrijf. BAM stelt ook de hoogte van de dwangsommen, f. 10.000 per week voor een illegale activiteit tot een maximum van f. 250.000, ter discussie. De Raad van State zal over zo’n zes weken uitspraak doen.

Reageer op dit artikel