nieuws

Vereniging hoveniers moet bedrijfsmatiger werken

bouwbreed Premium

De Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) moet meer doen voor haar leden. Het is noodzakelijk dat de VHG een nieuwe koers uitzet waarbij de organisatie bedrijfsmatiger gaat werken. Daarvoor is het noodzakelijk dat de medewerkers van het VHG-secretariaat te Zeist betere prestaties leveren.

Dit zegt J. Geuze, de nieuwe directeur van de VHG, in een interview met het vakblad Tuin en Landschap. Geuze is de eerste directeur van de brancheorganisatie. Hij werd aangetrokken nadat kort achter elkaar drie personeelsleden vertrokken. Geuze zat toen al in het bestuur van de VHG. Op dit moment geeft hij leiding aan het Sociale Werkplaatsbedrijf (SW) Dethon Groen in Terneuzen. Volgens Geuze is het niet belangrijk dat hij afkomstig is van een SW-bedrijf. Volgens hem vormen de SW-bedrijven geen echte concurrent voor de reguliere hoveniers. Geuze: “We ke de verschillen tussen reguliere hoveniers en SW-hoveniers niet wegpoetsen, maar als we zorgen dat SW-bedrijven de regels opvolgen, veroorzaken ze geen onderlinge problemen bijvoorbeeld op het gebied van concurrentie.”

Geuze zal zich vooral richten op het leiden van het bureau in Zeist. Ook neemt hij het overleg met allerlei belangengroepen en organisaties voor zijn rekening, terwijl VHG-voorzitter Van Ginkel de voorlichting verzorgt.

Reageer op dit artikel