nieuws

Vereniging Eigen Huis blijkt te enthousiast

bouwbreed

Iets te enthousiast. Dat bleek de Vereniging Eigen Huis bij de presentatie van een nieuwe databank met te koop staande woningen, het zogeheten Koophuisnet Nederland. Dit net wordt door Eigen Huis samen met het Kadaster aangeboden, en heeft ten doel de woningmarkt voor de koper inzichtelijker te maken.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars, de NVM, verleent geen medewerking aan het net. Maar volgens een woordvoerder van Eigen Huis is met twee concurrenten van de NVM al wel overeenstemming bereikt over deelname: de Landelijke Makelaars Vereniging in onroerende zaken (LMV) te Lekkerkerk en de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) uit Den Haag.

Zover is het echter nog helemaal niet, zo stellen beide organisaties desgevraagd. “De besprekingen zijn nog gaande. Er is nog geen overeenstemming over deelname”, aldus een woordvoerder van VBO. En de LMV vindt dat Eigen Huis “prematuur” is bezig geweest. “De onderhandeling verkeren in een vergevorderd stadium, maar we hadden het plezierig gevonden als Eigen Huis zich wat minder stelling zou hebben uitgelaten.” LMV verwacht overigens wel dat de gesprekken nog deze week zullen worden afgerond.

Reageer op dit artikel