nieuws

Veiligheidsfuncties cv in een regeling geintegreerd

bouwbreed Premium

Honeywell heeft een drietal nieuwe gas/luchtregelingen voor ketels en gasgeisers op de markt gebracht, waarbij de gasregeling is geintegreerd met de elektronica voor de ontsteking.

Daardoor zijn alle veiligheidsfuncties zoals de veiligheidsontsteking, vlambewaking, druk, gas/luchtmengregeling en ventilator, zonder gebruikmaking van kabelverbindingen samengebracht in een product.

Het betreft drie typen, namelijk de CVI-rl, de CVI-vf en de CVI-rx. De eerste twee zijn speciaal ontwikkeld voor de gas/luchtregeling 1:1 voor condenserende hoogrendementsketels. De CVI-vf heeft bovendien een speciale geintegreerde gelijkstroom ventilator. De CVI-rs is een 1:X-regeling en leent zich voor niet condenserende constant rendementsketels.

De regelingen van Honeywell Nederland BV te Amsterdam, hebben een gelijkstroomaansturing, waardoor dure en met olie gevulde units achterwege ke blijven. Door een grote doorstroomcapaciteit van de regelingen is een aanzienlijke besparing op de stookkosten te bereiken. Door hun compactheid zijn ze ook toe te passen in gasgeisers.

De optimale gas/luchtregeling is bereikt door een gepatenteerde venturi-uitvoering. Door deze venturi-werking wordt bovendien de gasdruk over een grote modulatieband verdeeld. Daardoor wordt een gelijkmatiger verwarming verkregen, waardoor de cv op een lager pitje kan branden. Dat leidt dan tot besparing op stookkosten.

Reageer op dit artikel