nieuws

Tunesie bekijkt aanbiedingen olympisch complex

bouwbreed

In september of oktober kiest het Tunesische ministerie voor voorzieningen en huisvesting een aannemer die een groot deel van het olympische dorp in Rades bouwt. Het departement ontving tot op heden van zeven consortia offertes.

Eerder was er sprake van dat Grabowsky en Poort uit Den Haag betrokken was bij de voorbereiding van een stadion met 10.000 plaatsen voor binnensporten.

Het bureau wilde bij navraag alleen reageren met de mededeling: ‘De zaak is afgeblazen.’ Naar blijkt heeft Tunesie de plannen toch doorgezet. Het Bulgaarse Technoexportstroy heeft met Stambouli uit Cyprus een offerte ingediend voor het stadion.

Andere aanbiedingen kwamen van corsortia onder leiding van respectievelijk Bouygues, Dumez, Campenon Bernard en Sistemi.

De laatste vier dingen ook mee naar de bouw van een voetbalstadion met 80.000 plaatsen voor het olympische complex. Andere gegadigden voor dit po zijn verder het Italiaanse Astaldi en het Zuidkoreaanse Hyundai. De oplevering van het complex staat voor 2001 op de lijst.

Reageer op dit artikel