nieuws

Stadion Fortuna gefaseerd aangepast

bouwbreed

Het voetbalstadion van ere-divisionist Fortuna Sittard wordt gefaseerd opgeknapt. Dit blijkt uit het beleidsplan Fortuna 2000. Daarvoor werd een voorstudie verricht naar een gefaseerde verbouwing van het stadioncomplex, aanpassing van de trainingsaccommodatie en de infrastructuur en de mogelijkheden van additioneel gebruik van het hele sportcomplex.

De hoogst noodzakelijke aanpassingen f. de eerste fase f. betreffen de uitbreiding van de hoofdtribune, een nieuwe dakconstructie en uitbreiding van kantoren; deze worden binnenkort afgerond. Voor 1997 is een verdere uitbreiding van het hoofdgebouw gepland en een nieuwe entreepartij. Vervolgens wordt de oosttribune vernieuwd en voorzien van zitplaatsen, gevolgd door de noord- en zuid-tribunes. De totale kosten zijn begroot op f. 5 miljoen.

Reageer op dit artikel