nieuws

Schiphollijn richting Leiden dit weekeinde volledig buiten dienst

bouwbreed

De Schipholspoorlijn wordt in het weekeinde van vrijdagmiddag om 16.00 uur tot en met maandagochtend 04.00 uur volledig buiten dienst gesteld. Aanleiding is de uitvoering van ingrijpende en complexe werkzaamheden in verband met de aanleg van het toekomstige openbaar vervoernetwerk in de gemeente Haarlemmermeer, de zogenoemde Zuidtangent.

De werkzaamheden bestaan uit het inschuiven van voorgebouwde tunnelelementen. Voordat die op hun definitieve plaats ke worden geschoven, zullen de sporen en de beveiligingsinstallaties over een lengte van ruim 60 meter worden weggehaald. Vervolgens zal in de spoorbaan een enorm gat worden gegraven.

Ruim 100 mensen en vele tientallen machines worden door Combinatie Schiphol Spoortunnel, waarin HBW en Strukton samenwerken, ingezet. De twee tunnelelementen wegen 4100 ton. Medio 1997 moet de tunnel die uiteindelijk zal bestaan uit 15 elementen met een lengte van 300 meter, gereed zijn.

Reageer op dit artikel