nieuws

Rijkssteun voor vernieuwing Marin

bouwbreed Premium

Het maritiem onderzoeksinstituut Marin in Wageningen krijgt van het rijk f. 100 miljoen voor het moderniseren en vernieuwen van zijn testfaciliteiten.

Het Maritiem Research Instituut Nederland (Marin) is een toonaangevende instelling, die onderzoek doet voor belangrijke delen van de maritieme sector, waaronder scheepswerven, reders en marines uit diverse landen. Ook de offshore-industrie verschaft opdrachten.

Centrale rol

De kans was groot dat de levensvatbaarheid van dit “Centre of Excellence op korte termijn in gevaar dreigde te komen”, aldus een bekendmaking van het ministerie van Economische Zaken. Door de rijkssteun is Marin in staat zijn centrale rol binnen de maritieme onderzoekswereld te behouden. Marin beschikt voor het doen van onderzoek onder andere over testfaciliteiten op het gebied van de hydrodynamica. Daaronder is een aantal bassins, waarin de test worden uitgevoerd.

De f. 100 miljoen voor Marin komt uit het Fonds Economische Structuurversterking, waaruit geput wordt voor het verbeteren van de fysieke infrastructuur, zoals de Betuwelijn, en de kennisinfrastructuur.

Reageer op dit artikel