nieuws

Proceswatertechniek komt prominent op Aquatech ’96

bouwbreed Premium

Op de zestiende internationale vakbeurs voor drinkwater, proceswater en afvalwatertechnologie, Aquatech ’96, zal meer dan voorheen aandacht geschonken worden aan proceswater. De tentoonstelling wordt hiermee van groter belang voor de industrie en de grote watergebruiker. De specifiek op de gww toegesneden beurs Infratech die begin dit jaar in Rotterdam werd gehouden, is niet van invloed op deze ontwikkeling.

Dit blijkt uit de woorden van Rinus Onland, pomanager Aquatech ’96 tijdens een toelichting op de plannen voor de vakbeurs die dit jaar van 23 tot en met 27 september in Amsterdam RAI zal worden gehouden. De extra aandacht voor proceswatertechnologie komt voort uit het zoeken van de industrie naar toepassingen om afvalwaterstromen te verminderen en het gebruik van proceswater te optimaliseren. Dat is noodzakelijk in verband met het verbod op gebruik van grondwater voor proceswater door de industrie. En de prijs van ander water – dat is drinkwater – is hoog.

Onland acht het zeker mogelijk dat gww-aannemers die voorheen op de Aquatech hun producten en diensten toonden zich beperken tot aanwezigheid op de Infratech. De eventuele negatieve aspecten van zo’n ontwikkeling worden teniet gedaan door de ontwikkelingen op de deelgebieden van de Aquatech.

Toekomst

Dat er zeker toekomst is voor drinkwater, proceswater en afvalwatertechnologie blijkt wel uit de belangstelling voor expositieruimte uit het buitenland. Opvallend is het grote aantal landenpaviljoens. Bedrijven afkomstig uit onder meer de Verenigde Staten, Groot Brittannie, Duitsland en Italie presenteren zich op deze paviljoens. Zij doen dat om hun exportpositie te verbeteren. De bedrijven kiezen de vakbeurs Aquatech gezien de vooraanstaande positie van Nederland op het gebied van kennis over watertechnologie. Al jaren werken politiek, industrie en wetenschap in dit land aan vinden van oplossingen voor problemen die verband houden met de dichte bevolking, de hoge graad van industrialisatie en de intensieve landbouw.

Reageer op dit artikel