nieuws

Prijs voor gebogen viaducten ringlijn

bouwbreed

Tijdens BIBM ’96 is de prijs voor de meest in het oog springende constructie in prefab beton toegekend aan de betonnen gebogen viaducten van de ringlijn te Amsterdam. BIBM ’96 is het internationale congres van betonfabrikanten, gehouden te Parijs.

De gebogen viaducten kregen vorig jaar reeds de Nederlandse Betonprijs. Ze zijn ontworpen door architectenbureau De Beer en Winnubst te ‘s-Graveland, in opdracht van het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam. Het po is uitgevoerd onder directie van Ingenieursbureau Amsterdam en de gebogen elementen werden vervaardigd door Spanbeton BV te Koudekerk aan den Rijn. De prijs die werd toegekend was de ‘outstanding technical precast concrete project award 1996’. Aan de betrokkenen is te Parijs een oorkonde uitgereikt.

Reageer op dit artikel