nieuws

Overstromingen bedreigen grootste stuwdam ter wereld

bouwbreed Premium

De stuwdam in aanbouw bij de rivier de Yangtse, die de grootste waterkrachtcentrale ter wereld moet worden, wordt bedreigd door de overstromingen die het zuiden en oosten van China treffen. Door de zware regenval is het peil van de rivier tot ruim 33 meter gestegen, bijna vijf meter boven de kritieke limiet. Het personeel van het bouwwerk is in staat van paraatheid gebracht en dertig mensen houden constant het waterpeil van de rivier in de gaten. De stuwdam bevindt zich in de provincie Hubei, stroomopwaarts van de zwaarst getroffen provincies Anhui, Zhejiang, Jiangxi en Guizhou. De zware regenval en overstromingen in Zuid-China de afgelopen dagen aan zeker 206 mensen het leven gekost.

Ruim 700.000 hectare landbouwgrond is ondergelopen. Het is de zwaarste watersnood in een halve eeuw tijd. De Chinese weerstations voorspellen voor vrijdag en zaterdag nieuwe regenval. Het regenseizoen duurt in China normaal gesproken van juni tot september.

Reageer op dit artikel