nieuws

Open dagen in steenfabriek

bouwbreed

In het kader van het Jaar van het Industrieel Erfgoed staat de steenfabriek Hijlkema in Delfzijl centraal. De steenfabriek heeft een unieke zigzag-oven en het buitendroogproces in de lange droogloodsen vindt nog op traditionele wijze plaats.

Voor het bedrijf heeft eigenaar Hijlkema een klein museumpje met oude gereedschappen en informatie over de fabricage van bakstenen ingericht. Drie generaties Hijlkema zwaaien inmiddels de scepter over dit karakteristieke en monumentale bedrijf aan het Damsterdiep. In de jaren vijftig telde Groningen nog zo’n vijfendertig steenfabrieken en daar zijn nog twee van overeind gebleven. Op dinsdag 9 juli en op 13, 20, 23, 27 en 30 augustus is de steenfabriek van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.30 uur geopend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels