nieuws

Nieuwe werkwijze bij renovatie kozijnen

bouwbreed

Om de keuze tussen vervanging en reparatie van houten gevelelementen te vergemakkelijken heeft NBM-Amstelland samen met zijn renovatiebedrijven het Houtgarant-Plus+-plan ontwikkeld. Daarmee bieden de bedrijven een overkoepelende garantie van tien jaar op alle werkzaamheden van de renovatieklus.

Nadat de situatie van de te renoveren gevelelementen is opgenomen, wordt in kaart gebracht wat er moet gebeuren en op welke wijze (reparatie, vervanging of gedeeltelijke vervanging). Op basis daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt waarin ook een onderhoudsvoorstel is opgenomen. Eventueel wordt daarin ook opgenomen welke werkzaamheden door derden zullen worden uitgevoerd. Gedeeltelijke vervanging zal geschieden met behulp van het enkele jaren geleden door NBM-Amstelland, Woodcap en Sigma Coatings ontwikkelde systeem voor het maken van vrijwel onzichtbare verbindingen.

Inmiddels hebben NBM-Amstellandbedrijven Pierik, Isolex Bouw en Amstelland Stadsherstel het systeem reeds bij een aantal poen toegepast, waaronder de renovatie van 110 woningen in Hillegom voor Woningstichting Pago. De vervanging van de kozijnen kostte daar per woning niet meer dan een dag.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels