nieuws

N9 vier weken voor verkeer afgesloten

bouwbreed Premium

De N9 (Den Helder-Alkmaar) wordt van 16 september tot 14 oktober tussen Koedijk en Zijperveld volledig voor het verkeer afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Bij geen volledige afsluiting zou het verkeer gedurende 10 tot 12 weken hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Belangrijkste reden is echter dat de wegwerkers veilig ke werken. De nieuwe arbowetgeving vereist een veilige, voldoende ruimte werksituatie voor de wegwerkers. Daardoor zou er te weinig ruimte voor het verkeer overblijven.

De werkzaamheden bestaat uit het verwijderen van de bovenste deklaag van de weg over een lengte van 4,3 kilometer tussen Schoorldam en Koedijk, waarna er zoab zal worden aangelegd. Gelijktijdig zal een duiker worden vervangen.

Reageer op dit artikel