nieuws

Minicontainer flexibel en efficient transportsysteem

bouwbreed

Met de minicontainer, een bedenksel van P. Zuidam, directeur van Lunzen BV, Barneveld en inkoper Rudy Koster is het precies zo gesteld als met zoveel andere ontwikkelingen, je moet er maar op komen.

Zij bedachten het opbergsysteem van een doosje in een groter doosje, ofwel ze bouwden een container van zodanige afmeting dat er precies 10 stuks van passen in een grote container. De minicontainer heeft een inhoud van 2,5 kubieke meter, laat zich stapelen en is met andere te koppelen. Een enkele minicontainer past precies op de kleinste pick-up bestelauto en is een efficienter alternatief voor het vervoer van goederen op houten vlonders of pallets. Goederen verpakt in een minicontainer laten zich veiliger en gemakkelijker hanteren. De container is op pootjes te plaatsen zodat hij eenvoudig is te beladen en te ledigen. Met name distributie van deze units met kleine bestelwagens biedt een flexibeler transport in binnensteden dan het grote containertransport.

Lunzen kreeg bij de ontwikkeling van dit type minicontainer steun van het Innovatiecentrum en heeft op dit concept een wereldwijd patent verkregen. Zuidam gaat rond dit systeem een aparte organisatie oprichten. De fabricage ervan zal binnenkort worden begonnen binnen een volautomatisch productieproces.

Reageer op dit artikel