nieuws

Minder koel

bouwbreed

Na de buien en koelte van de afgelopen dagen knapt het weerbeeld de komende week ietsje op.Vooral de temperaturen gaan enkele graden omhoog. Tijdens de tweede helft van de week wordt de 20 gr. C overschreden.

Het wat warmere weer hebben we te danken aan het feit dat het hogedrukgebied bij de Azoren zich meer met Europa gaan bemoeien. Het hogedrukgebied bakent evenwel niet de westelijke stroming af zodat storingen via de Britse eilanden toch nog tot het Noordzeegebied weten door te dringen. Deze veroorzaken periodiek meer bewolking en wat regen. Verder blijft de luchtdruk boven het Oostzeegebied en Scandinavie aanhoudend laag en voor warm en standvastig zomerweer zou juist in dat gebied een hogedrukgebied positie moeten kiezen.

Afgelopen donderdag heeft het hard gewaaid in ons land. In windstoten werden in de kustgebieden snelheden gemeten tot meer dan 80 km/uur en IJmuiden meldde enige tijd windkracht 8. Door de wind braken veel twijgen en takken van bomen en kwamen watersporters in de problemen.

Reageer op dit artikel