nieuws

Metaalbedrijf Philips buiten de poort gezet

bouwbreed

Philips Stadskanaal stoot de metaalafdeling per 1 januari 1997 af. De 49 werknemers nemen afscheid van Philips en komen in dienst van het nieuwe bedrijf. Dat heeft de directie dinsdag bekendgemaakt.

De concurrentie binnen de sector is zo groot dat het voor Philips goedkoper is een metaalbedrijf in te huren dan zelf een afdeling fijnmechanica in stand te houden. Als het nieuwe bedrijf zich bewijst op de markt zal Philips Stadskanaal, waar eenvoudige halfgeleiders worden gefabriceerd, gebruik blijven maken van de diensten. Het concern is verplicht een zekere hoeveelheid goederen en diensten af te nemen. Ook moet Philips een baan zoeken voor de medewerkers als het metaalbedrijf failliet gaat.

Het afstoten van de metaalafdeling past in het beleid van Philips, dat zich richt op de kernactiviteiten. In Breda en Dordrecht zijn vergelijkbare afdelingen verzelfstandigd. Het bedrijf blijft wel gevestigd op de Philips-locatie in Stadskanaal.

Reageer op dit artikel