nieuws

Megamixer heeft inhoud van maar liefst 25 m3

bouwbreed

Maximixer Europe te Wijnegem in Belgie en Maximixer Ltd. hebben een truckmixer ontwikkeld voor het transport van maar liefst 25 m3 betonmortel. De Megamixer heeft een ronde, horizontaal geplaatste trommel met een inwendige spiraal voor het mixen en een aparte spiraal voor het lossen. De trommel kan tot 75% worden geladen.

De inhoud kan niet ontmengen, de mixer is snel te laden, vraagt minder spoelwater dan de traditionele konische mixer, gebruikt 30% minder brandstof voor het transport en vertoont minder slijtage. De truckmixer ligt beter op de weg dankzij een laag zwaartepunt en een goede verdeling van de aslasten. Het mengen van de betonmortel kan in de mixer gebeuren. Een menger op de betoncentrale wordt daarmee in beginsel overbodig.

Thiers-Horizon NV te Schoten is de eerste Belgische onderneming die een Megamixer gebruikt, voor het transport van isolatiemortels. Maximixer Europe levert ook mixers met een horizontale trommel met een geringere inhoud, bijvoorbeeld de Maxi-betonmixer met een laadvermogen van 9 m3.

Reageer op dit artikel