nieuws

Limburg voegt vier potentiele locaties baggerdepots toe

bouwbreed

De provincie Limburg betrekt nog vier mogelijke locaties voor baggerdepots in de beschouwingen over een de aanleg van een depot. Dit is nodig voor de uitvoering van de Zandmaas- en Grensmaaspoen. Het gaat om al twee bestaande putten, de Lus van Linne en de Rijkelse Beemden, en twee nieuw te graven putten, Biesweerd en Geisterveld. Hiermee laat Limburg de wens varen dat de baggerdepots ten noorden van Venlo moeten komen.

Rijkswaterstaat kon rekening houdend met de benodigde capaciteit van de berging, milieuhygienische randvoorwaarden en recreatieve aspecten geen geschikte bestaande plassen vinden ten noorden van Venlo. Slechts twee nieuw te graven putten, Marschveld en Geisterveld bleven dan nog over.

Daarnaast waren er wel twee bestaande putten, maar die liggen in Gelderland (Bovenwaarde) en Noord-Brabant (Gewande). In een mer-studie zouden die twee er ongetwijfeld als beste zijn uitgekomen.

Reageer op dit artikel