nieuws

Kunststof voetblok weegt bijna helft van betonnen

bouwbreed Premium

Met de ontwikkeling van een voetblok voor het opstellen van bouwhekken uit gebruikt kunststofmateriaal, levert Hekman Products BV uit Vroomshoop op zijn wijze een bijdrage aan verbetering van het milieu en aan de verbetering van de werkomstandigheden op de bouwplaats.

Hekman, onder meer gespecialiseerd in de vervaardiging van kunststof producten uit hergebruikt materiaal, heeft op dit gebied een blok vervaardigd dat zich door de materiaalkeuze gemakkelijker laat hanteren dan de conventionele betonnen blokken. Bij een afmeting van 85 x 23 x 17 cm weegt dit blok ca. 24 – 25 kg, een gewichtsvermindering van 10 tot in bepaalde gevallen 25 kg.

Voor een goede stabiele opstelling van een solide bouwhek is een zwaar element als dragende ondersteuning essentieel. Volgens Hekman zou met de ontwikkeling van dit belangrijk lichter blok echter geen concessies zijn gedaan aan de stabiliteit . Deze zou zijn gevonden in de bijzondere vorm van het blok. Handgrepen vergemakkelijken het hanteren terwijl nokken zorg dragen voor een veilig stapelen van de elementen.

De H.P.(Hekman Products) blokken zijn voorzien van zes gaten en ke worden gemerkt met een logo of bedrijfsnaam. Bij beschadiging ofwel breuk behoeven de kunststof blokken niet in de puincontainer te worden afgevoerd. Bij levering van nieuwe neemt Hekman de oude weer mee retour als grondstof voor de vervaardiging van nieuwe.

Reageer op dit artikel