nieuws

Kors kan rupsschaar-hoogwerker waarderen

bouwbreed Premium

De ervaringen met de Montatrack Lift rupsschaarhoogwerker zijn voor Kors Hoogwerkersystemen aanleiding geweest niet alleen een tweede machine van dit type aan te schaffen maar C.G.W. b.v. Beverwijk tevens opdracht te geven voor levering van een kleiner model. Deze machine, een Skyjack 6832 hoogwerker op rupsonderstel werd onlangs bij Kors in Willemsoord door C.G.W. afgeleverd.

De Skyjack hoogwerker heeft een werkhoogte van 12,0 meter. Het aan de voorzijde uitschuifbare platform heeft een maximum hefvermogen van 455 kg. De rubberen rupsplaten van de rupsonderwagen maken de machine geschikt voor gebruik op vloeren binnen bedrijfspanden. Krachtbron in deze hoogwerker is een Deutz F2L 1011F dieselmotor die zich evenals de pompen, ventielen en hydrauliektank in een omkasting aan de achterzijde van de hoogwerker bevindt.

Belangrijk zwaarder is de Montatrack schaarhoogwerker model 3000 H 2000. Deze machine biedt een werkvloerhoogte van 21 meter en heeft in standaard uitvoering een hefcapaciteit van 3000 kg inclusief zes personen. Met deze last mag met de machine tot 8 meter hoogte worden gereden.

Het platform van deze schaarhoogwerker is naar beide zijkanten uitschuifbaar tot een totaal vloeroppervlak van 6 x 4,1 m. Aan voor- en achterzijde zijn bovendien aanbouwbordessen te monteren waarmee de totale platformlengte acht meter wordt. Voor de aandrijving zorgt een John Deere 4 cilinder dieselmotor, die, evenals bij de Skyjack, met het hydraulische systeem is gehuisvest in een gesloten omkasting.

Reageer op dit artikel