nieuws

Hurks neemt bouwelementen van Oosthoek/Kemper over

bouwbreed

Hurks Holding in Eindhoven gaat de divisie bouwelementen van Oosthoek/Kemper in Tilburg overnemen. Het gaat hierbij om de productie van bouwelementen.

De overname past in de groeistrategie van Hurks. Die wil zowel de bouwactiviteiten als de industriele en toeleveringsactiviteiten uitbreiden. Ing. J. Fassaert van Hurks gaat de directie voeren bij Oosthoek/Kemper.

De overname heeft nauwelijks gevolgen voor de 85 betrokken medewerkers in Tilburg. Klanten merken er niets van.

Oosthoek/Kemper behoort nu tot Readymix Nederland NV. Het Tilburgse bedrijf (omzet f. 25 miljoen) is producent van sierbeton-elementen voor woning- en utiliteitsbouw. Hurks beton ( f. 32 miljoen) richt zich vooral op draagstructuren en gevelelementen voor de utiliteitsbouw.

De overname van Oosthoek/Kemper betekent voor de Hurks Holding dan ook niet alleen een verdieping, maar vooral een verbreding van de industriele betonbouwactiviteiten. Bovendien wordt een schaalgrootte bereikt die verdere uitbouw van de engineering-activiteiten mogelijk maakt.

Naast sierbetonelementen fabriceert Oosthoek/Kemper ook betonnen keerwanden. Dit onderdeel valt buiten de overname en blijft dus opereren onder Readymix.

Oosthoek/Kemper en Hurks Beton blijven als zelfstandige bedrijven opereren en ke in voorkomende gevallen een beroep doen op elkaars specialistische kennis en ervaring. Beide bedrijven samen zorgen voor een aanzienlijk marktaandeel in de segmenten draagstructuren en voorgespannen beton. Voor het segment sierbeton ligt het marktleiderschap in het verschiet.

Reageer op dit artikel