nieuws

Holland Colours heeft wind in de zeilen

bouwbreed

Pigmentfabrikant Holland Colours Apeldoorn (HCA) heeft de orderinstroom en omzet in het eerste kwartaal van het op 31 maart begonnen boekjaar 1996/97 met ongeveer 10 procent zien stijgen ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Dat heeft de directie dinsdag tijdens de jaarvergadering bekendgemaakt.

De onderneming handhaaft haar eerder geuite prognose dat het bedrijf dit boekjaar in alle geografische gebieden winstgroei kan boeken. Vorig jaar behaalde het concern een winst van f. 4,4 miljoen tegen f. 5,3 miljoen in 1994/95. HCA kondigde tevens uitbreidingsplannen aan in Hongarije en de Verenigde Staten. In Amerika is een begin gemaakt met de bouw van faciliteiten waardoor het mogelijk is in de bestaande fabriek de productie sterk te vergroten. Hiermee is een investering gemoeid van ongeveer f. 1,3 miljoen. HCA zal in de loop van het boekjaar de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in Hongarije uitbreiden. Verder heeft de directie uit strategische en kostenoverwegingen besloten het zwaartepunt van de commerciele activiteiten in de regio Australie-Azie te verplaatsen van Singapore naar Surabaya (Indonesie).

Reageer op dit artikel