nieuws

Hengelo wil meer bedrijventerreinen

bouwbreed Premium

De ruimte die de gemeente Hengelo beschikbaar heeft voor bedrijventerreinen moet de komende 25 jaar met 246 hectare groeien. Dit is noodzakelijk omdat een wachtlijst is ontstaan van ondernemingen die in aanmerking willen komen voor een bedrijfsruimte van 500 tot 1500 vierkante meter.

Dit blijkt uit de nota bedrijventerreinen Hengelo. “Van de drie grote gemeenten in Twente heeft Hengelo in de periode 1992-1995 meer dan de helft van de totale uitgifte aan bedrijventerreinen voor zijn rekening genomen”, aldus een toelichting van het gemeentebestuur. “In deze periode heeft Hengelo gemiddeld circa 15 hectare per jaar uitgegeven, bijna het dubbele van eerdere ramingen.”

Er is met name behoefte aan terreinen van het type 3de en 4de generatie. Het eerst genoemde type is bestemd voor onder meer bouw-, transport- en dienstverlenende bedrijven, terwijl het andere type een ‘etalage-functie’ vervullen “met een sterk accent op hoogwaardige industriele en kantoorachtige activiteiten.”

Reageer op dit artikel