nieuws

Helikopter kan binnenkort landen op kop Maasvlakte

bouwbreed

Binnenkort ke helikopters landen op de uiterste kop van de Maasvlakte. Daar wordt namelijk een klein vliegveld aangelegd door Heijmans Barendrecht Wegenbouw. Het bestaat uit een 22 cm dikke betonvloer B35 op een fundering van 25 cm cementgebonden menggranulaat. De oppervlakte is 4000 m2.

Er is onder andere voor beton gekozen vanwege de vloeistofdichtheid. Bij het landingsterrein wordt een hangar gebouwd voor twee helikopters. Na de vakantieperiode wordt nog een 1 km lange betonnen weg naar het vliegveld aangelegd. Het po wordt uitgevoerd in opdracht van het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam. Het helikopterveld is bedoeld voor ‘hoog bezoek’. Het kan ook worden gebruikt bij calamiteiten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels