nieuws

Grontmij krijgt nieuwe directeur

bouwbreed

Grontmij heeft per 1 november van dit jaar een nieuwe algemeen directeur, ir. J. Hillige (54), momenteel nog directeur DSM Engineering Plastic Products. Hillige is de opvolger van ir. J. Reneman, die medio juni aankondigde te zullen opstappen.

Reneman vertrekt wegens een gerezen geschil met de commissarissen van het ingenieursbureau. Hij kon zich niet verenigen met de wijze waarop bij Grontmij de toekomstige topstructuur – op advies van McKinsey – zou worden ingevuld.

Hillige was in de twaalf jaar voordat hij bij DSM aantrad werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken. Zijn laatste baan daar was plaatsvervangend directeur-generaal Industrie. Hij wordt bijgestaan door ir. F. Gietema, de andere directeur van Grontmij. De raad van commissarissen telt zes leden, onder wie VVD-coryfee Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, en G. van der Lugt, vice-voorzitter van ING Groep.

Grontmij herstelt zich van een turbulente tijd. Het bedrijf sloeg fors aan het reorganiseren als antwoord op een tegenvallende orderstroom in de ruimtelijke ordening en de milieumarkt. Het bedrijf uit De Bilt kondigde vervolgens een reorganisatie aan die een nog steviger karakter kreeg nadat McKinsey de organisatie had doorgelicht. Tot eind 1996 verdwijnen er bij het bureau 160 arbeidsplaatsen met maximaal 60 gedwongen ontslagen. De winst slonk vorig jaar van f. 16,8 miljoen tot f. 3,4 miljoen, onder meer als gevolg van een voorziening van f. 7 miljoen. Grontmij verwacht in 1997 volledig rendementsherstel.

Reageer op dit artikel