nieuws

Grondige opknapbeurt voor Elementumflats in Maassluis begonnen

bouwbreed

Aannemingsbedrijf Panagro uit Leidschendam is in Maassluis begonnen met een opknapbeurt van vijf flatgebouwen in Sluispolder Oost, die Elementum destijds heeft gebouwd.

Odette van Dijk en Els Willems, twee bewoners die nauw betrokken zijn bij het plan, hebben donderdag 4 juli de eerste paal geslagen voor de liften, die in de gebouwen worden aangebracht.

De Woning Stichting Maassluis wil met de grondige onderhoudsbeurt perspectief bieden aan 1746 Elementum-galerijwoningen, die verspreid staan over vier buurten in Maassluis. Behalve van liften worden de woningen verder voorzien van een nieuwe entree, centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbelglas en waar nodige nieuwe kozijnen. Verder konden de bewoners kiezen voor individuele verbeteringen. De meesten kozen voor de uitbreiding van het balkon. Het uiterlijk van de flats wordt ook verfraaid. Op de daken van de beide flatgebouwen aan de Van Goghlaan worden 22 terraswoningen met drie kamer gebouwd. Ook komen er vijftien appartementen en vijftien maisonnettes tussen beide gebouwen.

Het ‘Elementumplan’ omvat ook de sloop van woningen om plaats te maken voor nieuwbouw van in hoofdzaak eengezinswoningen. Hierover is nog geen definitieve beslissing genomen. De woonomgeving om de vijf flatgebouwen wordt ook verbeterd. Ontwerper van het grootonderhoudsplan is A3 Architekten. Het project moet mei 1997 zijn voltooid. Uitvoering van het gehele ‘Elementumplan’ neemt zeven tot acht jaar in beslag en kost ongeveer f. 72 miljoen.

Reageer op dit artikel