nieuws

Grondbedrijf bijna f. 40 miljoen lichter

bouwbreed

Het gemeentelijk Grondbedrijf in Amsterdam was bijna veertig miljoen gulden lichter gemaakt door oplichters die gebruik maakten van giro-overschrijfkaarten met daarop de vervalste handtekening van de directeur. Het bedrag is getraceerd op een bankrekening op Curacao en onmiddellijk geblokkeerd. Volgens een woordvoerder is het Grondbedrijf een bedrag van 75.000 gulden “kwijt”.

Medewerkers ontdekten de fraude aan het begin van deze week. Zij stuitten op overboekingen met nummers die zich nog gewoon in de boekjes met overschrijvingskaarten bevonden. De kaarten liepen verder in het oog door de vervalste handtekening, spelfouten en een onjuiste adressering, aldus de woordvoerder. De valse kaarten waren ‘gewassen’ met een chemische vloeistof, waardoor de oorspronkelijke gegevens gewist waren.

Niet bekend

Reageer op dit artikel