nieuws

Grabowsky en Poort ontwikkelt stadion Roda JC

bouwbreed

Het ingenieursbureau Grabowsky en Poort uit Maastricht is aangewezen voor het ontwikkelen van het door het Maastrichtse architectenbureau J. Dautzenberg ontworpen Roda-voetbalstadion. De kostprijs bij een capaciteit van 20.000 bezoekers bedraagt f. 20 miljoen ( f. 50 miljoen inclusief bedrijfsruimten). De constructie van de nieuwe voetbalarena biedt de mogelijkheid tot uitbouw met 10.000 plaatsen voor in totaal 30.000 toeschouwers en meer bedrijfsruimten. Deze uitgebreide variant met een schuifdak van f. 35 miljoen komt dan uit op een prijs van f. 130 tot f. 150 miljoen.

De geplande nieuwbouw krijgt vier bouwlagen. Grabowsky en Poort waren ook nauw betrokken bij de Amsterdam Arena, de thuishaven van Ajax. De plannen voor het Roda-stadion worden de komende weken ingediend bij de gemeente Kerkrade. Dan wordt tevens een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd omdat de bouwkavel Beitel-Locht, die Roda op oog heeft, de bouw van een voetbalstadion niet toelaat.

Overlegsituaties ten aanzien van een FC Limburg, met als vestigingsplaats Kerkrade, houdt Roda open; constructie en fundament zijn berekend op 30.000 toeschouwers. De exploitatie en commerciele nevenactiviteiten lijken op het model van de Arena in Amsterdam.

Reageer op dit artikel