nieuws

Fraudeteams scoren hoog

bouwbreed

Regionale Interdisciplinaire Fraudeteams (Rif’s) blijken een doeltreffend instrument bij de bestrijding van premie-, belasting- en uitkeringsfraude. Dat is gebleken uit een evaluatie van de poen, die de vier rif’s (in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) hebben uitgevoerd en de opbrengst die dit heeft opgeleverd.

Besloten is een vijfde rif voor Twente op te zetten, voorlopig voor de duur van drie jaar. Een rif is een samenwerkingsverband van onder meer de opsporingsdiensten van de bedrijfsverenigingen, de gemeentelijke sociale recherche, de vreemdelingendienst, de Belastingdienst en de Inspectiedienst SZW.

Het meest aansprekende resultaat bleek het taxi-po te zijn, waar voor ruim f. 30 miljoen aan belasting- en premienaheffingen zijn uitgegaan.

Reageer op dit artikel