nieuws

Frank de Grave volgt Linschoten op

bouwbreed Premium

De Amsterdamse wethouder van financien, De Grave, wordt de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De VVD’er maakte gisterochtend zijn opwachting bij premier Kok. “Het is bepaald geen eenvoudige baan. Ik heb lang genoeg in Den Haag rondgelopen om te weten dat het geen gemakkelijk klus zal zijn”, aldus de beoogde bewindsman.

De Grave heeft over zijn overstap van Amsterdam naar Den Haag ook contact gehad met zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gesneuvelde voorganger Linschoten. Hij kreeg de indruk dat Linschoten “onder de gegeven omstandigheden” blij was dat De Grave de post voor zijn rekening wil nemen. De liberaal zei het roemruchte Ctsv-rapport, wat Linschoten uiteindelijk de kop heeft gekost, nog niet te hebben gelezen.

De liberaal hoopt zijn nieuwe functie en het vertrouwen van de Kamer langer vol te houden dan de vorige Amsterdamse bestuurder die tussentijds naar het kabinet is gehaald, de PvdA-er Van Thijn. Die stapte in 1994 als burgemeester over naar Den Haag als opvolger van de overleden minister van Binnenlandse Zaken Dales. Van Thijn kon enkele maanden later alweer vertrekken in de aanloop tot wat zou uitmonden in de IRT-enquete.

Reageer op dit artikel