nieuws

FC Groningen gaat stadion renoveren

bouwbreed Premium

FC Groningen gaat het Oosterparkstadion ingrijpend renoveren. De 8000 staanplaatsen worden conform de eis van de UEFA vervangen door zitplaatsen. Er komen nieuwe tribunes achter de doelen en in alle hoeken worden tribunes gebouwd.

De kosten bedragen rond de f. 10 miljoen. Als de financiering snel rond komt, beginnen de werkzaamheden in de komende winterstop.

FC Groningen heeft nieuwbouw aan de rand van de stad voorlopig uitgesteld. Realisatie van een nieuw stadion is niet meer mogelijk voor het seizoen 1998/1999, wanneer het verbod op staanplaatsen bij internationale wedstrijden ingaat. In samenspraak met de gemeente is daarom besloten nieuwbouwplannen op de lange baan te schuiven. FC Groningen prefereert de huidige locatie midden in de Oosterparkwijk.

De investering, die FC Groningen deels haalt uit de bijdrage die de club krijgt van Sport 7, wordt beperkt gehouden omdat niet is uitgesloten dat tussen 2005 en 2010 alsnog een nieuw stadion wordt gebouwd. De komende jaren zal het bestuur van de voetbalclub een lange-termijnvisie ontwikkelen. Na de verbouw zal het stadion 17.000 plaatsen tellen. Nu is de capaciteit ruim 18.000.

Reageer op dit artikel