nieuws

Dertien nominaties voor staalprijs

bouwbreed

De jury van de Nationale Staalprijs heeft dertien poen genomineerd in drie categorieen. In de categorie ‘Gebouwen met een stalen of hybride draagconstructie’ zijn dat de woning Campus in Almere-Stad, Amsterdam Arena, Centre for Human Drug Research in Leiden, parkeergarage Tivoli in Tilburg en bedrijfsgebouw Elhorst/Vloedbelt in Zenderen.

De categorie ‘Karakteristieke stalen bouwdelen’ kent vijf potentiele prijswinnaars: Atriumgebouw Het Binnenhof Centraal Beheer in Apeldoorn, de trap van een woonhuis in Nijmegen, het Scherm Alexandrium II in Rotterdam, de tribune-overkapping van het Feijenoordstadion en een abri in Schoonhoven.

Het Willy Brandtviaduct in Ede, het kraanschip Rambiz en de William Pontbrug in Zaanstad ten slotte komen in aanmerking voor de prijs voor de beste ‘brug of andere staalconstructie’.

De uitslag wordt bekendgemaakt op de Staalbouwdag die op 10 oktober wordt georganiseerd in theater De Flint in Amersfoort.

Reageer op dit artikel