nieuws

Demag compressor als aanbouwmaterieel

bouwbreed Premium

Als gevolg van een toeneming van de capaciteit bij een gelijktijdig compactere bouw en toepassing van lichtere componenten worden kleinere mobiele compressoren, naast de typische inzetmogelijkheden bij sloop, sanering en installatie, steeds meer teruggevonden in speciale toepassingsmogelijkheden.

Tot de ‘kleintjes’ van fabrikant Mannesmann Demag behoort de schroefcompressor DS 15. Deze mobiele compressor produceert, onder een werkdruk van 7 bar, een luchtvolume van 1,4 m3 per minuut. Hiermee is dit stuk materieel inzetbaar voor vrijwel alle typen hulpmaterieel zoals sloophamers, bodemraketten, boren etc. De compressor DS 15 is uitgerust met een Honda benzinemotor die zowel met de hand als elektrisch gestart kan worden.

Kalk verblazen

Een aannemer uit het Duitse Nurtingen heeft een DS 15, die is voorzien van een drukbegrenzer tot 2 bar, gemonteerd op een verrijdbare 25 tons kalksilo.

Om de bodemkwaliteit op de bouwplaats te verbeteren wordt met deze installatie, bij vochtig weer, kalk verblazen om de grond te neutraliseren.

Dit type silo’s verblijft als regel meerdere weken op een bouwplaats en tot nu toe werd voor het verblazen een apart aangevoerde compressor gebruikt van dezelfde fabrikant met een luchtopbrengst van minder dan 3 m3 per minuut.

Door de opbouw van de DS 15 wordt nu een grotere flexibiliteit verkregen, een minder gecompliceerde inzet en een betere inzetbaarheidsgraad van de mobiele compressoren.

De kleine compressor van het type DS 15 in de ‘rugzak’-opbouw op een mobiele kalksilo.

Reageer op dit artikel