nieuws

Delmag trilstampers met verstelbare spronghoogte

bouwbreed

Delmag importeur Technisch Handelsbureau Meerman Jr. BV gaat ook de trilstampers van dit Duitse merk voeren. De belangstelling voor deze verdichters tijdens de Technische Kontaktdagen heeft Meerman doen besluiten deze machines naar ons land te halen.

De Delmag trilstampers onderscheiden zich door een verstelbare spronghoogte die kan varieren van 20 tot 65 mm. Het instellen van de spronghoogte kan gebeuren met draaiende motor.

Het Delmag programma kent een tweetal typen: de TX 6, een benzine-uitvoering met Robin EC12 motor en een eigen massa van 64 kg, en de TX 7D met Farymann D14 dieselmotor. Deze dieseluitvoering weegt 78 kg en heeft, afhankelijk van de spronghoogte een dieptewerking van maximaal 650 mm. Mogelijk dit jaar zal hier nog een derde model aan worden toegevoegd, echter zonder verstelbare spronghoogte.

In de lijn grondtrillers is tevens nog een 5,5-6 tons model te verwachten. Gezien het slaggewicht zal deze machine in het programma tussen de SX 44 en SX 75H komen te liggen.

Delmag Maschinenfabrik heeft overigens de garantieperiode voor het gehele verdichtingsprogramma, dus voor de trilstampers, trilplaten, sleuvenverdichters en tandem trilwalsen verlengd tot twee jaar. Daarmee wil de fabrikant de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn producten nog eens onderstrepen en zijn marktpositie in deze sector verder verbeteren.

Reageer op dit artikel