nieuws

Corporatie investeert fors in woningonderhoud Assen

bouwbreed

De Stichting Woningbeheer Assen (SWA) besteedde in 1995 f. 27 miljoen aan onderhoud van het woningbezit. Het grootste deel van het werk werd uitgevoerd door derden. Het gaat hierbij om een bedrag van f. 24 miljoen. De eigen onderhoudsafdeling knapte karweitjes op ter waarde van f. 3 miljoen.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de SWA. “Van de totale onderhoudskosten f. 15,2 miljoen besteed aan groot onderhoud. Daarnaast werd f. 8,3 miljoen aan pomatig onderhoud besteed en f. 3,5 miljoen aan klachtenonderhoud”, aldus het jaarverslag.

De verkoop van woningen leverde de SWA f. 7 miljoen op. Hierdoor steeg het jaarresultaat tot f. 2,4 miljoen. Een deel van dit geld wordt gebruikt om de komende jaren nieuwbouw betaalbaar te houden.

Vorig jaar liet de SWA 229 woningen bouwen. Boven kwam de stichting met plannen om nog eens 200 huizen te bouwen. Ook het verbeteren van woningen staat op het programma. Bij het bouwen en beheren van woningen houdt de SWA rekening met het milieu. “Er worden veel duurzame materialen toegepast en op de bouwplaatsen wordt afval gescheiden verzameld en afgevoerd”, aldus het jaarverslag. Bovendien wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van tropisch hardhout. Indien dit materiaal toch wordt gebruikt, dan moet het gaan om hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Reageer op dit artikel