nieuws

Chemiereus Morton bouwt in Delfzijl

bouwbreed

De Amerikaanse chemiereus Morton International investeert 30 miljoen gulden in vergroting van de productiecapaciteit van de vestiging in Delfzijl. De uitbreiding levert 20 nieuwe arbeidsplaatsen op, waarmee het totaal aantal medewerkers in Delfzijl op 71 komt.

Morton Delfzijl verdubbelt de productie van natriumboorhydride dat wordt gebruikt in zuiveringsprocessen in de papierindustrie en voor afvalwaterbehandeling. De uitbreiding moet eind volgend jaar zijn gerealiseerd. De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) heeft het bedrijf bij de aanvraag voor de Investerings Premie Regeling (IPR) ondersteund. Hoeveel premie Morton krijgt en hoeveel het concern, dat 75 fabrieken en kantoren heeft in 24 landen, zelf bijdraagt is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels