nieuws

Bloementrappen in Vlaardingen

bouwbreed

In Vlaardingen is de laatste hand gelegd aan een opvallend kunstwerk: twee 25 meter lange trappen die zijn voorzien van een motief van meer dan 2500 bloemen. De Spaanse trappen in Rome waren de inspiratiebron voor deze ‘Vlaardingse bloementrappen’.

Het po wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Panagro uit Leidschendam. De elementen met terrazzo-mozaiek komen van sierbeton en terrazzobedrijf C. Tomaello uit Vlaardingen, en zijn gemaakt naar een ontwerp van kunstenares Wilma Kuil. Tomaello heeft voor het maken van het terrazzowerk een nieuw procede bedacht, waarop het patent heeft aangevraagd.

De eerste trap moet over drie weken helemaal klaar zijn, waarna op 17 augustus de officiele opening volgt. De tweede trap is waarschijnlijk eind 1996 gereed. De totale kosten bedragen ongeveer f. 1 miljoen en worden bijeengebracht door een speciaal voor dit doel in het leven geroepen stichting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels