nieuws

Beek moet zich beraden over omgang met burgemeester

bouwbreed Premium

Machteld Versnel-Schmitz, voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie-WBL, zegt dat de gemeenteraad van Beek zich moet bezinnen over de omgang met burgemeester A. van Goethem. De commerciele nevenactiviteiten die Van Goethem, via zijn besloten vennootschap er op na houdt, ke volgens de voorzitter niet. Via de advies-bv is hij betrokken bij de stichting Woningbeheer Limburg.

Mevrouw Versnel-Schmitz zegt dit in een interview in het Dagblad De Limburger van 29 juni. Op verzoek van staatssecretaris Tommel, onderzoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken of het mogelijk is dat er stappen tegen de burgemeester ondernomen ke worden. “Als ik lid van de gemeenteraad van Beek zou zijn, zou ik serieus nagaan hoe je moet omgaan met zo’n burgemeester. Ik persoonlijk vind dat je dat moet verbieden, bv’tjes voor een burgemeester”, luidt een passage uit het interview. Burgemeester Van Goethem liet maandag, door zijn woordvoerder weten, “het interview voor kennisgeving aan te nemen”.

Reageer op dit artikel